När man roar sig med sportsbetting är det bra att veta om att det finns flera olika bettingformer/spelformer som man kan välja mellan innan man lägger sin satsning. De flesta bettingsajter har en rad olika alternativ som du väljer bland. Därför tänkte vi här presentera några av dem som förekommer mest hos de olika bolagen. Visst finns det många fler, fler än vi skulle plats med här men detta får räcka så länge. Som nybörjare kan det vara enklast och kännas tryggast att börja med just de vanligaste bettingformerna tills man kan dem utan och innan. Då kan man gå vidare med fler och mer avancerade bettingformer.

Spela på Resultat

I den här mycket vanliga bettingformen gäller det att satsa på det slutresultat i matchen eller loppet som man tror ska bli det riktiga. Här lägger man alltså sin insats på specifika slutresultat som i en match kan se ut på följande sätt; 2-0, 3-2 etc.

Spela på vinnare

En bettingform som passar för dig som vill spela långtidsspel, spel där du binder upp dina satsade pengar över en längre tid innan det avgörs. Det kan till exempel handla om att du satsar pengar på vilket lag som kommer att vinna Italienska La liga i fotboll. Du lägger din satsning i seriens början och får sedan vänta på resultatet tills serien är färdigspelad.

Spela på 1X2

Denna bettingform är den som spelare väljer mest och det handlar om att satsa på hur en match kommer att sluta; vinnande lag eller oavgjort. Du känner säkert igen den från de tipsspel som Svenska spel tillhandahåller.

Spela på Över/Under

Här gäller det att gissa rätt på hur många mål det kommer att bli i en match. Man utgår från det vanligaste målvärdet i sporten, i fotboll brukar det ligga på 2,5 mål. Så om du då spelar på Över och matchen innehåller fler än 2,5 mål så vinner du och motsvarande om du spelar på Under.

Spela på Handikapp

Detta är kanske en av de mest populära bettingformerna i dag som de flesta spelare gillar att använda. När man spelar på Handikapp innebär det att man satsar pengar på hur många mål ett av lagen kommer att vinna matchen med som det handlar om. Här går det även att spela på odds gällande att motståndarlaget tar ledningen från början. Det brukar vara bra odds på den här bettingformen och det är naturligtvis det som gör den så populär.

Spela på Moneyline

Här satsar man helt enkelt på vilket lag som kommer att vinna matchen eller loppet. Du hittar denna bettingform inom de flesta sporter idag och om det slutar med oavgjort får man sin satsning tillbaka.