Som vi nämnde på startsidan så är det oftast lättast att man som nybörjare på sportsbetting spelar på sporter som man redan har en del kunskap om. Man ökar sina vinstchanser genom att kunna något om sporten man spelar på helt enkelt. När man spelar på något man inte har kunskap om så är det ju så mycket lättare att man satsar fel eftersom att man inte har någon känsla för hur sporten fungerar. Något som kanske säger sig självt men ändå är värt att nämnas i detta sammanhang tycker vi.

Lär dig om lagen

Så för att uppnå allra bäst resultat med ditt bettande är det viktigt att du tar reda på allt viktigt som hänt runt de inblandade lagen/spelarna den senaste säsongen. Vad är det då som kan ha betydelse? Jo, en av de viktigaste sakerna är kanske lagens formkurvor, det vill säga om det varit mycket skador, skador på viktiga spelare, hemma- respektive bortamatch, resväg till matchen, hur dem spelar under olika väderförhållanden med mera. Alla dessa faktorer påverkar lagens och spelarnas formkurva, hur dem spelat under de senaste säsongerna.

Man bör även titta på hur det gick förra gången samma lag möttes i en match och hur förhållandena var då, både innan och under matchen. Sedan får man helt enkelt jämföra med nuläget. Andra saker som är bra att ha lite koll på är tränarbyten, byte av lagkapten och andra spelare. Har dem gjort något nyförvärv det senaste och hur ser den spelarens formkurva ut? Ju mer kunskap du har om den match du spelar på och lagen som spelar, desto bättre kommer ditt spel att gå.

Håll dig uppdaterad

Det är inte bara lagen som du ska håll koll på utan det är ju också mycket mer som vi nämnt till exempel tränarbyte som kan spela stor roll och men också om det finns skandaler inom laget. Kan man psyka spelare genom media, att man lägger ut falska nyheter och en privata saker i skvallertidningar som gör att spelaren inte kan fokusera på träning och matcher. Vad mer kan påverka lagets prestation? Exempelvis kan det vara vädret, något som du kanske bara vet strax innan du ska lägga ditt bet och vissa lag kanske är ännu bättre när de kan glidtacklas i blött gräs efter regn.

Att hålla sig uppdaterad är något som man egentligen måste om man vill få ut max av sporter och odds på nätet. Om du inte kan hålla dig uppdatera i skvallertidningar eller media, finns det alltid sätt att gå tillbaka till tidigare mästerskap för att veta hur det då fungerade och om det är något speciellt som gör att laget presterar på ett sätt. Vad som avgjorde då, var det skandaler eller formsvacka? Fotbollsem2016.com är en sådan sajt som du kan hålla dig uppdaterad på om nya event och läsa tillbaka om vad som påverkade för Europa Mästerskapet år 2016.

Tips från Sportmax egen bettingcoach

Det finns inga regler som säger att du inte kan ha medlemskonton på flera bettingsajter samtidigt. Snarare är det en fördel för dig som spelar att sprida ditt spelande. Dels för att alltid få de bästa oddsen men även för att alla bettingsajter kanske inte har alla spel du vill satsa på. Det är bra att jämföra mellan de olika inför en satsning eftersom att det ofta är olika odds beroende på var man spelar. Dessutom får du tillgång till bonus på flera ställen om du är medlem på flera bettingsajter. För mer information om onlinebetting kan du besöka Online-betting.se!

Det kan även bra att följa vissa tips om online betting. Se till att följa experternas råd till online betting, du kan då hitta de bästa oddsen och matcherna för dig! Något som kan vara svårt att tänka på när man spelar på en match med något av sina favoritlag är att inte spela med hjärtat. Vill man inte kasta sina pengar i sjön så gäller det att vara realist när man spelar. Om ditt favoritlag inte har någon chans, satsa inte på dem bara för att du älskar laget. Det blir ju ingen bra affär för dig i slutändan.

Gå på magkänsla

Lita på ditt eget omdöme, det kan verka motsägelsefullt med tanke på vad vi berättat om ovan men kan man sporten man spelar på, ja då kan man oftast lita på sin egen magkänsla om vad man ska satsa på. Gå på vad du känner och ditt eget resonemang, så länge det känns vettigt och realistiskt ska du inte låta någon annan ”expert” avgöra vad du lägger dina pengar någonstans.

Spela Ansvarsfullt

Gör en budget för ditt spelande, avsätt pengar varje månad och se alla satsningar som utgifter, inte som eventuellt inkomstbringande. Spela aldrig för vinster och spela inte för mer pengar än du har råd att göra av med. Något som gäller för alla hasardspel över lag. Att spela ska vara ett nöje inte ett tvångsmässigt beteende.